Cześć wszystkim
Dzisiaj rano zdechł aku. Od kilku dni słyszę, że wentylatory po zgaszeniu chodzą długo. Wcześniej się wyłączały po jakimś czasie.
Czy ktoś z kolegów zdiagnozował. jeśli miał, taki problem u siebie ? Czy to czujnik temperatury ?
Wentylator rozładowauje aku
-
- Administrator
- Rok: 2007
- Silnik: 3.5 V6
Re: Wentylator rozładowauje aku
Wentylatory chodzą raczej dobrze, u mnie potrafią nawet i 10 minut chodzić po zgaszeniu silnika. Może lepiej zainteresować się akumulatorem? Zależy też ile to znaczy długo dla Ciebie
-
- Forumowicz
- Rok: 2004
Na wiosnę miałem to samo. Autko codziennie robi minimalnie 120 km, trafił jednak dzień że jeździłem tylko po mieście. Start, stop i wentylator. Tak kilka razy, aż wreszcie zdechł aku pod obi. Kupiłem nowy. Myślałem, że to alternator - pomiary jednak ok. Stawiam na akumulator.
ostatnio też szukałem złodzieja prądu(w Espace) bo mi rozładowywało akumulator i okazało się - walnięty przekaźnik na UCH... ale chyba taniej wyszłoby kupić jakieś ze szrotu i przeprogramować... jak już chcesz obstawiać wentylator to sprawdź czy sa na nim jeszcze szczotki - trochę zabawy, ale do zrobienia.
-
- Forumowicz
- Rok: 2007
Dziękuję bardzo problem się nie powtórzył, chłodzi codziennie, pewnie tak było, że trochę za dużo pociągnął z aku i zdechło.